Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna. Om du inte hittar
svaret på din fråga är du välkommen att höra av dig till oss.

Vanliga frågor om våra städtjänster

Måste jag vara hemma under städtillfället?

Nej, du behöver inte vara hemma när vi städar hos dig. Meddela när du bokar städningen om du är hemma eller inte.

Vad gäller om något går sönder under städningen?

På Anna & Johanna har vi försäkringar som täcker eventuella skador på egendom som vår personal orsakar. Det gäller under alla våra andra tjänster.

Vad händer om jag som kund inte är nöjd med Anna & Johannas tjänster?

Vi har kvalitetsgaranti på våra tjänster. Det innebär att om du av någon anledning inte är nöjd med våra utförda tjänster, försöker vi åtgärda det. Vi strävar alltid efter att bli bättre och tar tacksamhet emot feedback.

Hur arbetar Anna & Johanna med sin personal?

All vår personal har genomgått introduktion och internutbildning innan de får åka på uppdrag. Alla våra medarbetare har fåt en intern städutbildning. I utbildningen ingår bland annat städmetod, städteknik, hygien, ergonomi, städmaterial, service och bemötande. Personalen bär alltid arbetskläder från Anna & Johanna. Vid anställning begär vi bl.a. utdrag från belastningsregister och all vår personal arbetar under sekretess. På Anna & Johanna har vi även rutiner för hantering av nycklar, larm och eventuellt andra känsliga uppgifter. Vår personal har schyssta arbetsvillkor och är försäkrad under arbetstid, samt till och från jobbet.

Får företag göra RUT-avdrag?

Nej, företag kan inte göra rutavdrag. Det är endast för privatpersoner.

Vad behöver jag göra inför städstillfället?

Du behöver inte förbereda något inför att vi kommer och städar hemma hos dig. Givetvis underlättar det vårt arbete om du plockat undan så mycket som möjligt – då går mer tid till själva städningen. Vi brukar säga att det är superbra om du plockat undan kläder, skor, väskor, papper och andra lösa föremål som inte ligger där det ska.

Kommer ni och tittar innan ni utför ert uppdrag?

Det behövs inte. Vi kommer att ställa några frågor om ditt hem, vilket räcker för oss att förstå omfattningen av arbetet. Meddela oss om du har särskilda önskemål.

Hur gör vi med larm och nyckel, eller mina särskilda önskemål?

Inför att vi kommer hem till dig för att utföra någon av våra tjänster stämmer vi av via telefon. Kanske vill du att vi lägger lite extra tid på något som du håller kärt? Vi stämmer även av vad gäller larm, kod och nyckel till ditt hem. Anna & Johanna har rutiner för att hantera detta på ett tryggt och säkert sätt.

Har era medarbetare sekretess?

Alla våra medarbetare arbetar under sekretess, det innebär att du och dina kollegor kan känna er trygga och säkra på er arbetsplats.

Hur fungerar RUT-avdraget?

Flytthjälp åt privatpersoner är en hushållsnära tjänst och är därmed avdragsgill i enlighet med RUT-avdraget. RUT-avdraget ger er som kund möjlighet till att dra av 50% av den totala arbetskostnaden på upp till 75 000 kronor per år/per person. Anna & Johanna administrerar din skattereduktion direkt med Skatteverket. Du kan se din skattereduktion på vår offert och faktura. Du kan läsa mer om skattereduktionen på Skatteverket.